Hjem
Om Langøya |  Nyheter |  Kontakt oss | 
Langøya Fjordpanorama
Dokumenter
Kart
Landbruksdrift og fauna
Bildegalleri
Trafikk og kommunikasjon
Rutetabeller og kart
Miljø
Lover og regler
Hjem > Nyheter >
Skriv ut denne siden
Tips noen om denne saken

Det legges til rette for hytter på deler av Langøya

Publisert 22.09.2009

Det legges til rette for hytter på deler av Langøya i Ellingsøyfjorden. Marina inngår også i planene.

"Kjell Ove Langø eier halvparten av Langøya, den desidert største øya i den delen av Ellingsøyfjorden som ligger i Ålesund kommune. Der vil han legge ut et område for salg av hyttetomter. Foreløpig har han søkt om fradeling av det aktuelle området der han mener det kan innpasses 35-40 fritidsboliger. I forkant av dette området, på en vestvendt del, vil han rydde ei strandlinje på nærmere 250 meter, der det vil bli ei sandstrand til fri avbenyttelse.

Overtok i 1992.

Langøya ligger nær Årset på Ellingsøya og i rimelig avstand fra Olsvika. Kjell Ove Langø overtok den østligste delen av Langøya på odel i 1992, like etter nyttårsorkanen som satte sine spor på Langøya også. Han overtok et bruk som ikke hadde vært drevet på 19 år og der skogen hadde fått utfolde seg fritt, også på innmarka. Siden har han langt på veg opparbeidet innmarkene igjen, og de siste åra har han drevet med villsau som nå er med på å holde kulturlandskapet i hevd. I 2005 fikk Langø tillatelse fra kommunen til å opparbeide den gamle kjerrevegen på øya, og til å starte arbeid med kaier og flytebrygge på sin eiendom. I dag er det meste av den gamle vegtraseen på 700-800 meter ryddet. I desember i fjor presenterte han sine planer for kommuneadministrasjonen. Nå imøteser han med en viss spenning den videre behandling av arealplanen, der det er antydet bygge- og delingsforbud på øyene i Ellingsøyfjorden - med noen unntak.

Stor interesse.

Kjell Ove Langø har registrert stor interesse fra lokale folk for å få kjøpe hyttetomter.- Det arealet jeg ønsker å få skilt ut til fritidseiendommer, utgjør rundt 30 mål eller fem prosent av det samla arealet på Langøya. Det er et areal som er lite egnet til andre formål. Jeg tar sikte på ei gradvis realisering av mine planer... De servicefunksjonene som trengs i den sammenheng, kan kombineres med planene om en marina. Mine planer vil åpne området for båtfolket..."

Kilde: Utdrag av artikkel i Smp 30.03.2007

<< Tilbake til nyhetsoversikt

 
Copyright © 2020 www.langoya.com Langøya. All rights reserved Kjell Ove Langø.
replica watches sale rolex replica uk rolex replica sale